Har ni sett dem?!

De nya Graphic45-papprena, alltså...
Så fantastiskt snygga - mjuka och fina i färgerna, passar perfekt till allt som ska vara lite shabby, vintage och/eller romantiskt. Jag fick hem ett paket från Sara & Lotta häromdagen och eftersom det är studentdags i faggorna, bestämde jag mig för att tota ihop några passande kort. Jag använde mig av en Tilda som student-stämpel som också finns i butiken och en cirkel med text, även den från Magnolia.

image274

image275

Dessa papper är dubbelsidiga, kan jag tillägga! Det småblommiga pappret, som flickans cardigan är stämplad på, är samma som det ljusa med blomrankor i diamantform. Det med grön/beige romber är samma som det med de vackra stora rosorna på. Köp två av varje - för ni kommer garanterat att vilja använda båda sidorna! :D

Det lurviga garnet och de små illgröna bladen fick jag med mitt månadspaket. Bladen är i själva verket en övergiven blomma som hade gömt sig och som nu fick nytt liv.
De fina gröna blingstenarna finns också i butiken. De kommer från Kaiser Krafts och är mina nya favoriter. MÅNGA fina blingstenar i tre olika storlekar till ett alldeles ovanligt jätteöverkomligt pris. Skynda fynda (innan jag köper upp hela lagret...! Tro mig - jag är snart färdig med den missionen... *hihi).
På glaset, skorna och mössan är det glossy accents. Det syns tyvärr inte så bra på bilderna, men i verkligheten blir effekten jättefin!

Tack för titten!
Med soliga hälsningar/
Zarah

Pink Paislee [hjärta] Mahlin

oo ooo ooo Vad jag älskar Pink Paislees Office Lingo serie.. MUMS säger jag bara. Jag blev såklart strååålande glad när mitt DT-paket dök upp innehållandes en massa mumsmums från Pink Paislee. Först ut.. En LO med min glada vän Lina som alltid ler så vackert!


324202-272

Här har jag använt Casual Friday  och Fast Track från Pink Paislee.  Lite allehanda wellpapp. Vit Bazzill och Silvercardstock. Silvriga knappar från American Crafts. Läckert fransigt garn i silver och svart. Creative Imaginations blandade chipboard som jag glittermistat med den urläckra VIntage Pink. Även wellpappen har fått sig ett par skvättar glimmer mist.  Bokstäverna är poolside från American Crafts!  Har även lagt till lite stickles, beroende som jag är!

Next up.. ett grattiskort.

324202-273

Här har jag ritat och målat nån figur på vit Bazzill. Han är sedan färglagd med Twinklings och stickles. Figuren är monterad på 3dkuddar! Kortbas är Bazzill bling. Jag har även med lite silvercardstock och resterna av min wellpapp. Det mönstrade pappret är det ubersöta Lunch hour från Pink paislee. Bokstäverna är jag helkär i, också dom från Pink paislee. Detta är de vita Holly doodle med en touch av vintage pink glimmer mist!

Sist ut nu.. mina kära vänner Sussi och Johan. jag har visst framkallat detta kort i X antal upplagor =) men nu börjar de ta slut!  prins och Prinsessa är vad de är.

324202-271

Här har vi Lunch hour och Fast track från Pink paislee. Pappret med text är en sida ur en gammal dansinstruktionsbok från bokhyllan. Lite Bazzill bling som bas. Chipboardkronor från CI med glimmer mist på .. silvriga knappar från America crafts fastsydda med svart floss.. Bokstäverna är blandade rubons och stickers. Prinsessor står med det urläckra Holly doodle från Pink Paislee. Mycket snyggt och helt kär är jag! &:et är från AC jewlery box.  Har lagt till lite stickles här med.. beroende jag? Näääää? =)

Nu önskar jag er alla en riktig toppenhelg!!

KRAAAAM
Mahlin

Maja Design och mina första DT alster

Mitt första DT-paket innehöll verkligen en utmaning.
Lotta plockade med berått mod ihop produkter (med mig glatt påhejjandes i bakgrunden...) 
som hon visste att jag troligen inte skulle välja själv.
Ni som känner till Maja Designs kollektioner vet att dessa är otroligt ljuva och romantiska. Vääääldigt fina att titta på och slinker gärna ner i handlingskorgen, men för mig är de lite svåra. Jag är ju inte så värst romantisk av mig :)

Jag fick med mig papper från nya kollektionen "Ulrika",  milda nyanser av gulorange, grön  och brun.
väldigt lämpliga till mig som fastnar för skrikiga starka färger i vanliga fall. Jag fick även en flaska av den nya superhäftiga Glimmer misten: Bronze. Den visade sig passa som handen i handsken till pappren.
Jag visste genast vilket foto jag skulle scrappa, mitt eget BB-foto från 70-talet.
Men i slutändan blev det ett med min son, så som det oftast slutar *ehum*

Jag blev blixtförälskad i Glimmermisten, just Bronze är så lättanvänd. Vätskan är ofärgad och glittret ger mest en känsla av lite guldigt ängla damm, i alla fall på de papper och dekorationer jag testat på. Mina första försök gick dock inte riktigt som det var tänkt. Jag gjorde precis som Annika upptäckten att cardstocken krullar ihop sig betänkligt ju mer slösaktigt man sprejar....därför är det på min 12" LO en mörkare bakgrund än vad som följde med i paketet.  Den fina ljusbruna obotligt krulliga, ligger kvar på skrivbordet och funderar på att bli glimmiga fina bokstäver istället.

image268

Hur jag än försökte så lyckades jag inte få till en bild som gör Maja´s papper rättvisa.
LO´n är inte så grådassig som den ser ut här. Det rutiga pappret är starkare i färgen, här syns inte de ljusgröna ränderna i rutmönstret. Och den bruna Bazzillen ser ut att smaka mumsig mörk choklad i verkligheten, inte bark...

Till den här LO´n har jag använt:

* Bazzill - mörkbrun till bakgrund, den gula som jag gjort egen frill av heter "Glow".
* Mönsterpapper - Maja Designs "Ulrika 4", detta måste jag ha fler av...
* Glimmer mist - "Bronze"  på den stora gula blomman.
* Blommor - Reprint "Lime", flera olika storlekar och olika gula och ljusgröna nyanser i samma förpackning. Samt  Primas "press ´n petals".
* Journaling - Making Memory "Note worthy - delaney" . Ett litet spiralblock med papper i 10 olika jättefina varianter
* Övrigt - knapp , brad och vit penna.

image269

Nästa LO är scrappat i A4

image270

Även här blev den bästa bilden helt grå och urblekt.
Mönsterpappret kommer inte till sin rätt alls, förstår inte vad jag gör fel?...

Här har jag använt:

* Mönsterpapper - Maja Design "Ulrika 5"  som cardstock
* Journaling - ett papper ur Making memory "journaling book- 5th ave"
* Blomma - Reprint "Lime" igen
* Bling - Rhinestones "Lime" från Kaiser
* Övrigt - häftapparat och min älskade svarta penna

Vilka lärdomar har jag då tagit till mig efter detta första uppdrag?

- jag ska sluta fega ur när jag ser söta ljuva papper, buss på och skapa bara!
- glimmer misten är uuuunderbar och användbar till så mycket.
- och sist men inte minst....jag måste verkligen lära mig hur man fotograferar sina LO´s på bästa sätt.

Det har varit jätte roligt att få skapa med material som troligen inte skulle hamnat i mina händer i vanliga fall,
som grädde på moset insåg jag att detta är ett utmärkt sätt att ta sig ur en eventuell scrapblock.
Prövade flera olika nya upplägg innan jag bestämde mig.

Nu ska jag gå och se vad mer jag kan hitta att sätta tänderna i.

Tack för den här gången!
/ Katarina


Rouge De Garance!

Jag blev mäkta glad när jag fick i uppgift att skapa ett kort med de nya mustiga papperna från Rouge De Garance!
En hel serie papper i härliga färger inspirerade av orienten! Och jag blev ännu gladare då jag fick en bra idé att använda dom ihop med mina nyinköpta Ninguines från BamPop! Underbart festliga! Jag hade väldigt roligt när jag skulle sätta ihop kortet, haha! :-)

Jag fick en liten flashback till 80-talet (tidigt 90?!) när jag höll på med kortet! Minns ni Batman & Robin som serie? Ni minns kanske när dom slogs och det kom "pratbubblor" med "Bang" "Pang" "XzR&%/" "sLaM" Hehe!
Nåväl, så här blev resultatet:

image263

Jag gjorde även ett "crazykort" med tre olika Rouge De Garance papper! Så här
blev det:

image264

Och en liten baksida:

image265

Material till korten från Brunkullan Scrap & Card:

* Bazill cardstock: Blå bling, Svart, Gul.
* Mönsterpapper: Rouge De Garance: Jin01(Rött), Jin03(Blått), Jin04(Grönt), Jin05(Orange/rött).
* Stämplar: Ninguines från BamPop, Tegelvägg från Magnolia. Clown & Ballerina från Alpha Stamps.
Fjärilar från Tuscan Rose. Texten: "Handgjort bara för dig" från Berta Stamps.
* Blommor från Reprint, Sei Brads - Park Buddies, Rhinestones gröna från Kaiser Craft,  Löv - dies till QK tången.

Alfabetet som jag har använt på båda korten är det underbara Chopsticks till QK-tången!
Motivstämplarna är målade med akvarellfärg. Fjärilarna är embossade med clearpulver.
Sedan har jag även använt en hel del chalks: Dark Brown, Chestnut Roan och Charcoal.
3D lack på bokstäver samt på kinatecken. Och Edgescrapern inte att förglömma!
Billigt och jättebra verktyg! :-) Även allt detta finns i shoppen!

Hoppas ni blev lite inspirerade! Det är bara att sätta igång kaffehurran, ta er något gott till ----> och börja skapa! ;-)

Kram Carin


Lite inspiration från Annika

Detta kommer bli mitt premiärinlägg som designteammedlem hos Brunkullan *boppar lite*. Jag är verkligen jätteglad att få chansen att vara med här och jag blev tokigt sprallig när jag såg vad mina DTmammor plockat ner i mitt DTkuvert!

Jag fick en massa fina papper&dekos från Pink Paislee, knappar från American Crafts, Rubons från Hamble, brads och blommor från Reprint samt det ruggans läckra Glimmermisten! Jag skakade på den flaskan och såg hur allt glitter flöt runt som i sådana där gamla inredningprylar från åttiotalet ni vet. Såååå läckert redan i flaskan och jag insåg att detta kommer bli dödligt läckert på kort och liknande!

image259

Nåväl, jag satte iallafall igång och fnulade här. Helgen innan DTpaketet trillade var min mamma här och vipremiärgrillade för säsongen. Katterna var med utomhus och låg och solade på gräsmattan och jag slet givetvis fram kameran (scrappare som man är) och lade mig på gräsmattan och tog kort på min bamsiga Wagner. Han är så fin och ståtlig, men har inte förekommit på så många layouter än så detta var ett ypperligt tillfälle! Han passar bra ihop med pappren från Pink Paislee *skrattar*!

image257

De underbara blommorna i nedre hörnet är från Reprint och jag tog en liten detaljbild på dem så ni kan få se hur fina de är!!

image258


Här har jag använt rätt rikligt med Glimmer Mist! jag sprayade först vardstocken som jag använde som bas och sedan när layouten var klar sprayade jag några FÖRSIKTIGA lager ovanpå (därav den söta pricken mitt på hakan på Wagner *gullekissen*). Svårt att göra glittret rättvist på bild dock *fnular*

När jag hade gjort detta klart var jag sugen på att prova Glimmermisten som täckande bakgrund på cardstock. Jag skar till ett kort och sprayade sedan hela kortet med den gröna glittersprayen. Jag lät det torka och lade det så det inte skulle böja sig nämnvärt av fukten. När det torkat satte jag igång med ett kort! Och nedan ser ni resultatet samt lite detaljer!

image260image261image262

Jag är väldigt nöjd med detta kortet då det har det glammiga i och med Glimmer Misten men lite ruggigt shabby chich med handpåsydda knappar, ruggade kanter och chalks.

En liten lista på vad jag använt på layouten och korten:
Cardstock från Bazzill - både vanlig och bling
Pink Paislee Papper från serien Spring Fling
Knappar, blommor och brads från Reprint
Rubons från Hambly (Journaling - Brown)
Bruna vinylthickers från American Craft (De är UNDERBARA! Men jag tycker ALLA Thickers är underbara*nickar*)
QK, fluid chalks, vit sytråd, kantrivare, ZIG writers, Scrappers Floss i olika färger och lim/klister/distanskuddar.
I stort sett allt går såklart att få tag på i webshoppen!

Så detta var det första Ni har sett från mig som DT och jag hoppas att jag kommer att kunna ladda upp lite ytterligare saker efter nästa helg då min tenta är gjord (och jag återigen får mer pysseltid *fnissar*)! Jag hoppas att Ni har fått lite mer inspiration till hur man kan använda allt det underbart fina från Pink Paislee och att Ni vågar er på att GlimmerMist'a i massor!

Mors dags dags!

Här kommer lite "sista minuteninspiration" till er som inte har hunnit fixa korten till mors dag!
Jag har provat Glimmer mist spray i en härlig röd-guldig färg! Den heter Candy Apple red och ger jättecool effekt! På rött bakgrundspapper blir den mest guldig, men om man sprayar på ljusare underlag (tex vitt eller rosa) blir det en läcker röd-guldig skimmereffekt! Sååå läcker!
Här kommer 2 kort där jag har använt Glimmer mist på olika vis. Hoppas att den syns i bilderna... ;-)
Först ut är ett vitt kort med glimmer mist som en färgskiftning på kortstommen. Extra läckert när pappret är bling...

image255

Material: Vit bazzill bling sprayat med Glimmer mist, Mönstrat papper från Scenic Route (både rosa, prickigt och cirkeln) Stämpel: Party koala, Whipper snapper design Dekorationer: Blommor på rad - Elysee ribbon (Prima), Lila blomma (Reprint), brad Sugarcoated brad (Ladybug) Text: Thickers Poolside

På nästa kort har jag använt en röd stomme och då blir effekten av Glimmer mist otroligt snygg! Jag tyckte att det var lite svårt att dosera, man ser inte effekten förrän misten torkar... Jag kan dock notera att den verkar fästa på allt; både hud, plastgolv och skärmatta ;-) Ha tex en tidning under dina sprayningar så slipper du problemet att få bort färgen...
Om man använder mycket glimmer mist blir pappret vågigt/fuktigt, men det var lätt fixat med ett varmt strykjärn (ångan avstängd) och en tidning på var sida för säkerhets skull. Här ser ni den glittriga guldiga effekten:

image256

Material: Samma som ovan, med tillägg för Flower Slide (Maya road) och ett grönt band.
Här har jag gjort en egen "scalloped kant"/blomma runt cirkeln med hjälp av en vanlig cirkelpunch. Jag har stansat ut cirklar och monterat dem på jämnt avstånd bakom den stora rundeln.Hoppas att vi får fint väder i helgen och kom ihåg att fira lilla mamma!!
~: anna:~

Försommarinspiration från Zarah

Idag kan man inte tro att det snart är juni, härhemma. De senaste dagarna har det hängt gråa moln över horisonten och retats med små regnskurar, men då finns det ju inget bättre än att sätta sig i pysselhörnan med nya, fina, härligt solskensglada papper och prylar och bara skapa!

Nu, i senaste paketet från rara DT-mammorna fick jag så mycket skoj att det liksom inte ville sluta spruta idéer i huvudet på mig, så ni får ha lite tålamod om det här inlägget är tungladdat! ;)
(Dessvärre får ni även ha lite överseende med de skumt återgivna färgerna - jag skyller allt på de tidigare nämnda gråa skyarna och avsaknaden av normalt ljus...! *ler finurligt*)

Här ska ni få se, vad jag har totat ihop:
image251

image252

image253

image254

Det jag använt är:
Bazzill: vit
Mönstrat papper: Scenic Route/Lynden-kollektionen. Närmare bestämt heter dessa papper Glenning Street, Parkside CT och Springview Drive. De är dubbelsidiga och hur snygga som helst - även om mina foton inte gör dem rättvisa...!
På LOn om Leah har jar duschat hela bakgrunden med Glimmer Mist spray - Honey Dew... Det är SÅ snyggt i verkligheten och skimrar i gul och grönt - helt klart en MYCKET rolig leksak!
Fina blommor i gul/grön/orange från Reprint. Rekommenderas vaaaarmt!
Blandade band (finns under dekorationer) plus några jag hade hemma
Alfabet: Thickers daiquiri (den vita på första LOn), legwarmers i svart (tillfälligt slut och det var INTE jag som köpte de sista - vaaad fick er att tro det? *gömmer ett paket bakom ryggen*) samt turkosa som jag hade hemma. De grymt snygga vitglittriga är från Scrapworks och heter Shimmer Shapes - White UpperWest Side Mono
Den jättesöta stämpeln kommer från Berta Stamps
Knapparna är från min lådda, likaså punchinella, brads, stickles , Penny Black-sticker, akrylfärg, den stora vita blomman med blad & Liquid Pearls

Tack för titten!
Kram/
Zarah

Ett dopkort

Här kommer lite inspiration på ett dopkort - med de underbara stämplarna från Stempelglede - dessa hittar du här.


Baby

Bazzill: Pear, Vanilla
Mönsterpapper: Maja Design - Paula 2, Paula 7
Stämpel: Stempelglede - Antique Baby
Dekorationer: Blommor - Reprint, spets, scrappers floss och ett litet löv i metall.

/Sara

Inspiration med nyheter

Hej!

Jag tänkte lägga upp mitt första DT-alster! *hjälp* ;-) Jag har skapat ett kort med de nya underbara stämplarna från Stempelglede! Rykande färska och väldigt användbara! Jag har valt att inte sätta någon text på kortet för ovanlighetens skull, då jag tycker motivet är så fint i sin enkelhet!

image250

Material från Brunkullan Scrap & Card:

* Bazill cardstock - Katydid (nästan 100% säker att det är rätt namn) ;-)
* Bazill - Truffle
* Mönsterpapper från Maja Designs nya kollektion - Mina Vänner - Rosa, Marina 2 (toppenkvalitet och ursnygga!)
* Stämplar från Stempelglede - Spring Botanicals - Krokus och blad. Färglagda med akvareller.
* Blommor - Prima Marketing
* Fluid Chalk - Dark Brown och Chestnut Roan

Ramen har jag fått till med ett stansverktyg från Fiskars! Toppenbra! :-) Även detta finns i shoppen!

Det var allt för nu! Ha en fortsatt trevlig kväll/dag!

Kram! /Carin

Nyhetsbrev *Massor med nytt!*

image249

Min första LO någonsin

Har knåpat ihop min första LO och jag känner mig så glad och nöjd. Har gått och trånat, klämt och känt på de mest underbara papperna från Rouge de Garance som vi har i butiken och nu äntligen fick jag tillfälle att använda mig av dem. Det blev en LO med mitt favoritmotiv, lilla sonen:

image244
[Papper: Cardstock från Bazill och mönstrat papper från Rouge de Garance Dekorationer: Blommor blå från RP, Maya Road scroll chipboard, brads från Bo Bunny, vines och fjärilar stansade med Revolution och sqeeze-tång, thickers från American Crafts]


Vi väntar för övrigt hem Rouge de Garances alldeles rykande färska och helt makalöst bedårande nya kollektion "Collection Jin" och här är ett litet smakprov:

image242image243

Scrappa på!

// Lotta

MAGNOLIA

Nya stämplar från Magnolia finns nu i butiken.......

Rufus

"Rufus" är ju bara för söt.............eller hur?!!

RSS 2.0