Nyårsinspiration från Mahlin

Oj oj oj  så mycket fina grejjer det är i bloggen här. Tänk så mycket duktiga tjejer det finns bara i vårt lilla Sverige.

Nå.. jag har ju lite att visa upp på mitt "nyårstema". Julgranen häromsistens var lite utanför så att säga..
Här var min inspirationshistoria.

NYÅR I FJÄLLSTUGAN
Mahlin har tillsammans med kärestan och hela stora kompisgänget hyrt en stuga i svenska fjällen. På självaste nyårsaftonen snöar de in i stugan och tar sig inte utanför dörren och den tänkta festen på högfjällshotellet. Mahlin kläcker då idén om en pokerturnering och där sitter de nu hela gänget i skenet från brasan och spelar om vem som skall slippa springa barfota runt stugan.


Jag har hört att när man spelar poker ska man ha ett bra pokerfejs.. Johan har det inte, som ni ser här.

324202-135

I Brunkullans webshop hittar du: Felt fusion celtic black, Ursöta Keepsake brads och vit bazzill.
Jag har lagt till lite allehand knappar, röd floss, AC thickers och så har jag stämplat med dabbers och bubbelplast.

Hur spontan en pokerkväll än är så hinner pysselMahlin minsann kasta ihop ett par placeringskort kvällen till ära.. Ska det va så ska det va.
324202-134image137

Ja och jag vill påpeka att det faktiskt är alkoholfri öl på bilden, så ingen tror något annat.

I Brunkullans webshop hittar ni de superläckra stämplarna Card suits från Alpha stamps, Svart organzaband, Bazill bling diamond, Keepsake brads och  underbara mönstrade papper från Urban Lily.
Jag har lagt till lite OH-papper, stickles och primablommor.Ja.. till nästa LO hann jag tappa tråden lite grand. Det blev varken nyårskänsla eller poker utan min vän Lina.
324202-136

I Brunkullans webshop hittar ni:  Bazill bling diamond, underbara mönstrade papper från Urban Lily, Felt fusion Celtic Black och Chipboard style neutral. Jag har lagt till bubbelplast, papper från Daisy D´s, journalingpapper från prima och chipboarden är inkad med Bazzinks pewter.

_______________________

Nu hoppas jag att ni alla får ett toppenbra nyårsafton och en god början på det nya året. För att göra 2008 ännu bättre så tycker jag ni ska passa på att shoppa lite på Brunkullans mellandagsrea =)

/MahlinNyårsinspiration från Anna

Mitt uppdrag den här gången var att skapa ett kort med den här beskrivningen:
Anna med sambo tillsammans med två kompispar är bjudna till Annas kompis brylling som är slottsherre för ett mycket pampigt och gammalt slott i Tyskland. På slottet rustas det för den största festen på 100-år och slottsherren har bjudit in till maskerad. Anna sitter hemma i Västerås och syr och fixar med sin kostym i veckor innan festen och under nyårsaftonen när hon äntligen får använda sin kostym vinner hon pris för bästa utklädnad för kvällen!

Det här var ett riktigt klurigt uppdrag tycker jag, men jag har aldrig backat för en utmaning innan, så varför skulle jag göra det nu? ;-)  Eftersom det var så mörkt hemma var jag tvungen att fota med blixt; det gör inte färgerna rättvisa alls...

image128

Material:
Alpha stamps "Harlequin girl", Bazzill; Steel blue och Windy, Brun filt Fall Brown, Mönstrat papper från Deja views; Blue tiles och brown copper. De underbara "metallknapparna" är brads från BoBunny; Antique copper. Ljus utstansade med qk:n och swirls Sweet Serendipity från Sassa Fras Lass.Näst kort har jag gjort enkelt och det gick ganska fort. Kan vara bra om man har bråttom iväg till nån och har glömt att köpa med något... "Vile bara säga" och "Hej" kan ju bytas ut mot nästan vad som helst.

image129

Det enda som inte finns med i materiallistan ovan är blomman och öljetterna. Allt material finns såklart i shoppen!!

Ta det lite lugnt nu och NJUT av ledigheten och julen!!
kram Anna

Vi tjuvstartar mellandagsrean

image126

Skynda att fynda - gäller hela sortimentet med undantag för: ProMarkers, enfärgad cardstock från Bazill och presentkort (vi ger dock 10% rabatt på alla presentkort som införskaffas i vår butik i Östersund!). Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

image127

En liten julegran...

Har du gjort klart dina julkort men har lite julpapper kvar? Varför inte göra en läcker julgran. Den är hundra procent barr och allergifri..


image125
Basic Greys Toyland och MMEs snowfall papper finns i Brunkullans webshop!

Jag hittade beskrivningen till denna gran på ett amerikanskt forum men enkelt förklarat så gör man remsor med scallops/vågor som man limmar dit på en strut. Forma "flärparna" genom att rulla upp lite lätt på en penna.. tadam.. en tjusig julegran!


/Mahlin

Nyårsinspiration från Susanne

Halloj där ute i landet stressande mammor : D
Det är så det känns i dessa tider, kan inte förstå att man inte lär sig.
110 går det i, fast idag är jag nog uppe i 130, ska på julbord om 2 timmar och har en hel del att fixa innan... Förstår inte varför man ska göra saker i sista minuten...
Hur som helst, här kommer lite inspiration från mig till nyårskort.
Detta var mitt tema; (vilket var superkul!)
PÅ BAL I sin vackraste klänning går Susanne på nyårssupé i den tjusigaste festvåning hon känner. Tillsammans med sina nära och kära avnjuter de en fantastisk 7-rätters nyårssupé och dansar sedan fram till 12-slaget - Susanne känner sig precis som Askungen på bal.

nyar_ny_S

Det här kortet hade blivt mer rättvist om det hade varit fotat, scanna ett altarskåp blir inte som man tänkt sig.
Jag tror i alla fall att om man skulle få gå på bal så skulle man känna sig som en vacker tavla, som jag försökt att göra med stämpeln. Stjärnorna och swirlen står för ett sprakande fyrverkeri.

Material från Brunkullan
Cardstock Bling Diamond
Stämpel från Alpha Stamps
Mönstrat papper från My Minds Eye
Cremefärgat band kantat med guld
Blommor från Prima
Guldband
Eyelets
Clearstamps från SassaFrassLass
Övrigt material
Swirl från Revolution
Spets
Stickles Platina
När man stänger kortet ser det ut så här
nyar_3
På kanten är det draget med gulddyna.

Nästa kort blev så här;

nyar_1

I stort sett samma material är använt som på föregående kort.

Skapade sedan ett enkelt kort med en jätteläcker blomma som jag dragit MED stickles på.
Knappen kommer från My Minds Eye No 2 och finns hos Brunkullan.

nyar_4

Cardstocken är Bazill metallic gold.

Ha det så bra allihop och stressa inte för mycket...

(kom ju från rätt person... ; D)
Kram

NYHETER I BUTIKEN!

17 nya färger av BAZZILLER!!! Nu finns det även några häftiga, "knalliga" färger som passar perfekt till våra Rouge de Garange papper.  


Stämplar från MAGNOLIA har också anlänt till Östersund. Här är ett par av dessa..............

Tilda med kransStjärnknappar


Eller vad sägs om de häftiga Ribbon Slides från MAYA ROAD!!! Alla dessa nyheter hittar du här.

blessingBliss

Gäst-DT Ulrika's nyårskarameller

Vi utmanade Ulrika med följande tema:

RING KLOCKA RING
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 - GOTT NYTT ÅR!!! Nedräkningen mot det nya året - ring klocka ring - skålar in det nya året och känner med tillförsikt inför det nya som skall komma, och avlägger kanske både ett och annat nyårslöfte?!

image108

Och så här skriver Ulrika själv om utmaningen:


Mitt uppdrag som gäst DT i december var att skapa utifrån temat: Ring klocka ring. Med inspiration av nedräkningen mot det nya året kände jag att det var tid att summera hur väl jag lyckats med förra årets nyårslöften.......inte så väl som ses på LOn "Misslyckas".


Nå då är det väl bara att ta nya tag och lova nått nytt inför 2008 och varför inte också testa ett nytt format? "2008 Lovar jag att" är mitt första försök i formatet 12*6".


Jag behövde också göra ett inbjudningskort till nyårsfesten och valde att embossa de fantastiska ornamentsstämplarna för en stilren nyårsinbjudan i klassiskt silver och svart.


Tack för att jag fick vara gäst DT i december - det har varit både utmanande och roligt!

1.
image111

2008 Lovar jag att

- Bazill cardstock

- Mönstrat papper fån My Minds Eye (Countdown och Stocking Stripes)

- Knappar från My Minds Eye

- Felt Fusion Leaf Rust från Queen & CO
- Rubriken är utstansad med QK Metro (går att förbeställa?)


2.
image113

Misslyckas

- Bazill cardstock

- Mönstrat papper fån My Minds Eye (Countdown och Stocking Stripes)

- Brads Antique Copper från Making Memories

- Got Flowers Christmas från Prima

- Felt Fusion Leaf Rust från Queen & CO

- Jumbo Pebble Brad

- Thickers Giggles Pink från American Crafts


3.
image114

Inbjudningskort

- Helt fantastiska ornamentsstämplar från Tuscan Rose

- Embossingpulver Silver

- Silvrigt band

- Silvriga öljetter


Njut av Ulrikas fantasktiska skapelser och hennes kreativitet som inspirerar i massor. Vi hos Brunkullan Scrap & Card vill framföra vårt varmaste tack till Ulrika för att vi fått låna henne som designmedlem och tillönska dig och din familj en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Alla vi hos Brunkullan Scrap & Card

Gäst-DT för december - Ulrika!

Det är med stor glädje och ära vi nu presenterar december månads gäst-DT Ulrika Martinsson som vann vår allra första skissutmaning någonsin, nämligen den vi körde här på bloggen i november. Här får ni bekanta er lite med Ulrika och senare ikväll kommer ni att få ta del av hennes fantastiska alster som hon skapat!

image107

Namn: Ulrika Martinsson

Alias: Piraya

Familj: Maken Jerry och barnen Maja 3 år och Hampus 1år.

Bor: Stuvsta, strax söder om Stockholm

Bakgrund: Fick lite mönsterpapper i julklapp förra året och bokade in mig på en nybörjar kurs i februari 2007. Jag blev direkt totalt såld på och helt fast i denna underbara hobby. Innan dess har jag faktiskt aldrig pysslat med något utan har främst varit intresserad av idrott och film. Jag räknar mig fortfarande som nybörjare på scrapbooking och har alldeles nyss börjat försöka mig på att göra kort.

Färg: Alla, men mest av allt rosa och grönt.

Dekorationer: Thickers, tags och brads

Alltid: Mönstrat papper

Aldrig: Nä, jag är villig att testa det mesta

Mitt uppdrag: Det har varit jätte roligt och utmanande att få vara gäst DT för Brunkullan. Jag hoppas att det kan inspirera andra nybörjare att våga delta i utmaningar och tävlingar, eftersom det är både roligt och lärorikt.

Det bästa med Brunkullan: Jag har varit jätte nöjd med den servicen jag fått som kund hos Brunkullan. De har varit snabba på att leverera varorna, har ett intressant utbud av produkter både för scrap och kort och webbutiken är bra uppbyggd.

Övrigt: Önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

// Sara & Lotta


Inspiration från Lotta

Har haft detta kort liggande ofullbordat länge ... men härom kvällen så "kom" inspirationen till mig och jag tog mig an kortet igen. Fick också tillfälle att inviga Snowdaysalfabetet från QuicKutz - och jag är bara helt kär - en ny favorit hos mig (finns i butiken!).

image106

Här har jag valt ett papper som jag bara älskar (gillar randiga papper!) från Basic Grey där även papperet med de ursöta små träden kommer ifrån (serien heter Mellow och alla papper i denna serie kostar nu endast 6 kr/st plus massa andra papper i butiken: Brunkullan Scrap & Card - så passa på att fynda!)

Sedan så måste jag bara tipsa er om de helt makalösa, otroliga bradsen från BoBunny - tänk lite i stil med knappar från en norsk lusekofta - finns natuligtvis också i butiken! Stämplar från Magnolia. Motiven är färglagda med ProMarker och för att få den lite slitna "looken" på till exempelvis dörren har jag lagt på lite torrchalk (och ja ... hi hi hi stämplarna, ProMarker's och torrchalk har vi också :-)).

Mvh Lotta

Webster - änteligen här!

Nu har de äntligen kommit - de underbara papperna från Webster's! Kraftiga och dubbelsidiga i härliga färger och mönster.

Här kommer ett litet smakprov - fler papper finner du i shoppen: Brunkullan Scrap & Card

image104

Vi har tagit hem papper ur deras julkollektion också så har du inte kommit igång med dina julkort ännu så är papperna från Websters precis det du behöver!

image103
Sara har redan hunnit sätta tänderna i Webster'spapperna - hon kunde helt enkelt inte motstå dem och med dessa skapade hon sin allra första LO någonsin! Och så här tjusigt blev det:

image105

Med vänliga hälsningar,
Lotta

RSS 2.0