Sommarhälsning

Det är dags att ge er alla en önskan om en skön sommar, för snart åker jag iväg på min lilla minisemester till allas vår DrAnnika i England - den enda semester jag får då jag jobbar i princip hela sommaren. Jag hoppas dock att ni som läser får mer ledigt, mer sol & bad och mer tid med era familjer!



Härliga papper från Pebbles Inc och Pink Paislee, blommor från Prima, brads och band från Chatterbox, bokstavsstickers från Pink Paislee, cardstock från Bazzill, bild från Crafty Secrets och lite Stickles på vågornas toppar. Materialet är från Brunkullans webbshop.

Vågorna har jag klippt för hand, men jag ritade med blyerts på baksidan först... ;-)

Ha det så gott i solen och värmen - glöm inte att njuta, för i januari så sitter vi där igen och längtar efter värme!! ;-D

Pyssel- och solhälsningar,
Jeanette

Öppettider under sommaren!


Nu har sommarvärmen kommit till Östersund och vi planerar för att ta lite ledigt! Från och med v. 26 så stänger vi lördagar. Våra öppettider resten av sommaren är:


Onsdag 1/7          18.00-20.00

Onsdag 8/7          18.00-20.00


V.29-32 STÄNGT på Brogränd 17.


Webshoppen kommer att vara öppen som vanligt under hela sommaren och ordrar kan hämtas ut enligt överenskommelse.



Vi öppnar åter med ordinarie öppettider v.33

Vi önskar alla en riktigt härlig sommar med mycket sol, bad och pysslande!!!


Anna, Carin, Lotta, Sara


Pimpad påse

När man lämnar blod får man ju som tack en liten present, man brukar kunna välja mellan en t-shirt, en lott, en mugg eller ljusstake osv  (eller så kan man skänka ett belopp till något behjärtansvärt). Någon på mitt jobb hade visst valt en ljusstake sist när blodbussen var hos oss och sedan lämnat den fina lilla påsen den levererades i åt sitt öde. Pyssling som jag är så snöt jag påsen och tog med den hem till pysselrummet...:)

Har nu med hjälp av lite cardstock, bling, band, snöre och fina papper från 3ndy papir fixat till den så den kan tjäna som presentförpackning vid lämpligt tillfälle, så här ser baksidan ut:



På framsidan har jag lämnat utrymme för att kunna skriva namn eller något annat beroende på när och till vad jag ska använda den:



Recycling när den är som bäst! :D Material hittar ni som vanligt i shopen (ja, inte påsen då...).

=o) Muffin


P.S. Ni lämnar väl blod? (Det är så bra för samvetet.)

Glad sommar!

Nu närmar sig midsommarafton och vad passar då bättre än ett glad sommar-kort?



Vem har sagt att sommarkort måste vara i klara eller pastelliga färger? Inte jag! :D Detta kortet är i mina favoritfärger - lite gult och brunt - I love it! Jag har använt cardstock från Bazzill, mönstrat papper från Pebbles Inc (ljuvliga!!), blommor från Prima och spetsbandet kommer från Chatterbox (ArtsyLicious Splendid Ribbon - Alabaster) - allt finns i Brunkullans shop! Till texten använde jag Thickers och alfabetsstickers.

Nu tycker jag att ni ska fira en riktigt trevlig midsommar och om det är tråkigt väder efter allt firande så är det verkligen på sin plats med lite pyssel! Kanske planera en sommarfest och knåpa ihop lite fina inbjudningar, om det så "bara" är till grannarna eller familjen. Lite extra guldkant på tillvaron kan inte skada - och sen är det ju kul att göra dem!!! :D

Mycket jordgubbar och grillat till folket!

Midsommarhälsningar
/ Jeanette

Härlig sommaryra!!!!

Passa på att besöka oss i butiken på Brogränd 17 i kväll mellan kl.18.00-20.00.

Vi tjvustartar vår sommarkampanj och utlovar riktigt BRA PRISER i butiken!

På midsommardagen har butiken stängt.

Varmt välkomna önskar

Sara, Carin, Anna, Lotta


Färgglad kollektion från Collage Press

Yummy! Den heter "Sweet Shoppe" och ligger numera högt på min favvo-lista! Kolla här så läckra!


Jag har använt cardstock från Bazill och mönstrade papper Chocoholic (rosa baksidan), Fruity Twists (fram- och baksida) och Sugar on top (fram- och baksida). Alla dem är från Collage Press Sweet Shoppe. Vackra Prima Damsels blommor passade perfekt till! Under dem har jag lite brun pärlsfloss. Den fina spetsen kommer från Prima.


På det oranga pappret har jag printat ut ett blommönster som jag sedan på vissa ställen fyllde i med Distress Stickles - Worn Lipstick. Gröna filtbokstäver kommer från American Crafts och heter PlayRoom. Jag har själv lagt till vita foambokstäver som heter Subway och också kommer från American Crafts. Förutom det har jag lagt till två rosa minibrads, mörkbrun fluid chalk och en brun penna.


Fjärilarna har jag gjort själv. Här kommer en liten snabb tutorial på hur du också kan göra dem.
Du behöver bild på en fjäril som du vill ha, OH-blad, skrivare som klarar av OH-blad, sax, stickles och gelly roll penna.
Jag har googlat på "butterfly tattoo" och på så sätt hittat flera fina varianter. När du har din bild är det busenkelt!

Skriv ut fjärilar på ett OH-blad. Jag föredarar att skriva ut ett par olika storlekar.
Klipp ut dem.
Dekorera med penna och stickles. Här har jag använt vit gelly roll penna och Worn Lipstick stickles.
Låt torka och böj sedan upp fjärilens vingar för att få lite mer 3D-känsla. OH-blad är rätt kraftiga och tål att vikas.
Voilà! Jag sa ju att det var enkelt!

Här kan ni se en annan variant som jag nyligen har gjort.

Hoppas att jag har lyckats inspirera några av er! Själv börjar jag bli lite ledsen för att mina vackra Collage Press papper börjar ta slut... Vill ha meeeer! Så himla underbara! Dem och dekorationerna hittar du så klart i shoppen!

Kram från mig!

//Alex

Mer "Knave of Hearts"

Fick lite scraptid idag igen, så det blev en ny layout med läckra Collage Press papper. Även den här gången har jag scrappat med den underbara kollektionen "Knave of Hearts".

Så fort jag såg de här papprena, visste jag direkt vilket foto jag skulle scrappa! Det blev en layout om en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Vi var i Sydafrika på vår bröllopsresa. Favoritstället under resan blev Arathusa Safari Lodge. Utanför vår lilla "hydda" kunde vi sitta och titta ut över ett vattenhål dit alla möjliga djur kom för att dricka vatten. Allt från små apor till enorma buffelhjord och stora elefanter. Som tur är höll de sig på andra sidan vattnet :-)

Så här blev layouten:


Och ett par närbilder bara för att :-)



Jag har använt cardstock från Bazzil, mönsterpapprena Queen of Hearts och Lovable, journalingrutor från samma serie, rött organza band med kant, thickers från AC - PlayRoom, Prima blommor, Prima Mini Gypso och en massa matchande knappar.

Allt hittar ni så klart i shoppen!

Hoppas att ni gillar den! Nästa gång ska jag scrappa lite med en annan kollektion från Collage Press. Nämligen "Sweet Shoppe". Då pratar vi lite mer knallfärgade papper! ;-)

Kram från mig!

//Alex

Titta här! :-)

Hej! :-)

Vi hade för några veckor sedan en pysslig praktikant hos oss, Ida.
Igår när jag jobbade i affären kom hon och hennes mamma
förbi med detta:



 

En fin lila väska med matchande blommor och Åre Choklad! *mums*
Dessutom ett jättefint handgjort kort av Ida! Hur gulligt var inte det då?
Jag blev superglad, och det blev såklart även Lotta, Anna & Sara! :-)

Tusen tack! :-D

Kramar från oss!

DT-debut med läckra Collage Press

Hej på er! Då var det dags för mig att debutera som Brunkullans stolta DT! ;-)

Jag fick mitt första DT-paket redan igår! Det var fullproppat med - håll i er - nya läckra Collage Press papper och dekorationer som Carin så perfekt hade matchat ihop! Jag kunde inte hålla mig utan satte mig vid pysselbordet så fort min dotter hade somnat. Det här är vad som blev till:


Jag har använt underbara papper ur serien Knave of Hearts. Blev lite skraj när jag först såg dem, för jag brukar inte scrappa i så här murriga färger. Men oj så överraskad jag blev! Det gick ju hur bra som helst! Och ja, jag är numera kär i Collage Press! Tack Carin för att du har utmanat mig! ;-) 

Jag har svart cardstock som bakgrund. Det ljusa pappret och det röda med texten "My favorite guy" satt egentligen ihop men jag har varit i farten med saxen. Pappret heter Knave of Hearts. Remsan längst ner har jag klippt ut från baksidan på pappret Witty. Från samma papper klippte jag ut lilla cirkeln med texten "Reserved" på. Pilarna som pekar på min favorite guy, har jag klippt ut från pappret Charming. I paketet fick jag även ett ark med journaling-rutor från samma serie. Av en sån ruta gjorde jag ramen jag har på fotot. En bit av det jag skurit bort har jag bakom fotot för journaling. Två små skruvliknande brads har jag lagt till själv.



Carin har även utmanat mig med massa blommor! :-) Här är en närbild på några av dem. Det var första gången jag fick med en miniros! Oj så söta dem är!!! Ett smalt svart band har jag snörat runt ramen och knutit i en liten rosett.



Jag fick även med underbara knappar! En av dem fick plats på den här layouten. Samma svarta band lät jag hänga fritt från knappen.



Utöver allt ovan så har jag även försökt smutsa ner layouten med fluid chalk. Jag har använt ett vaxduksliknande bordstablett som mask för att skapa blommönster. Ni har säkert också nåt hemma som kan funka lika bra! Annars så kan man använda nån stämpel som man tycker är fin.

Om ni blev inspirerade och vill också skapa med vackra Collage Press - Knave of Hearts papper, kika in i shoppen!

Ha det bra så hörs vi snart igen!

//Alex

Du rockar!

I höstas när jag vann ett par tävlingar på Brunkullans forum och fick shoppa loss hos Brunkullan som pris (mums, vilket härligt pris,va?)  så köpte jag bl a Starving Artistamps textstämplar på svenska. Av någon anledning har jag inte riktigt kommit igång med att använda dem förrän nu, men nu känner jag att det kommer att bli mer och mer av den varan, där finns ju såå många roliga varianter. Här kommer en av dem i sällskap av Arno och hans bräda:



Materialet hittar du förstås i shopen...

Ha en trevlig kväll!

=o) Muffin

En annorlunda hälsning!

I senaste numret av Scrapbooking mm kom mitt kort från i vintras med! Jippi vad skoj det var att se det i tidningen! Temat var en annorlunda hälsning och det kan man nog säga att det här är... 
Stämplarna är från Doodle Factory  och liksom övriga dekorationer och papper finns allt i shoppen!



Har ni gjort några annorlunda hälsningar? Vilken är den galnaste? 

~: kram Anna :~ 


En liten ask...

...kommer lastad med en inbjudan till grillfest! För visst är det väl så att en lördag som denna - nationaldagen och allt - inbjuder till grillfest? Varför inte göra det på ett lite annorlunda sätt - kanske så här:





Jag har använt min underbara CC The Ultimate Pro - en väska som kan göra ALLT - göra annorlunda kortvikningar, askar i olika former, kuvert osv. osv. Allt material kommer från Brunkullan, förutom flossen som jag trätt i knappen. Den häftiga bilden som jag klistrat fast i botten på asken kommer från ett av Crafty Secrets underbara block med journalingpapper och bilder. Den fina spetsen är från Chatterbox - AL Splendid Ribbon Alabaster - en klar favorit!!! Jag vill ha alla färger av de banden! :)

Nu ska jag njuta av en dag med familjen, även om det kanske inte blir någon grillfest ikväll (vädret inbjuder inte direkt till det) så ska vi passa på att mysa när vi är lediga. :D

Ha en härlig nationaldag och fortsättning på helgen!

/ Jeanette

Stängt i butiken

Lördagen den 6 Juni har vi stängt i den fysiska butiken då vi passar på att fira Sveriges Nationaldag!

Varmt välkomna till butiken igen på onsdag den 10:e. Då startar vi också ett lotteri för dig som besöker oss i den fysiska butiken där du har möjlighet att vinna en Revolution för endast 20 kr!!!
 




OBS! Erbjudandet om 30 % i webshoppen upphör kl. 23.59 lördag den 6:e juni så skynda dig in i shoppen om du vill fynda! 

Grunge Flourish Heart

Hej och godkväll! *vinkar*

Tänkte bjuda på lite bröllopsinspiration med Grunge
Flourish Heart-stämplarna från Stempelglede! :-)



Stämplar från Stempelglede (både Grunge Collection och Grunge Flourish Heart)
och Doodle Factory (för evigt och alltid) Mönsterpapper från 3ndyPapir, blommor
och rosor från Prima. Både hjärtat och övriga stämplar är stämplade med Distress
Ink Walnut Stain (riktig favorit!).



Hjärtat är embossat med clearpulver.



(Texten Lena och Åke är mer brun i verkligheten)

Ha en fortsatt härlig pysselkväll!

Kram Carin

Miss Anya + Pink Paislee

Kombinationen Miss Anya-stämplar från The Greeting Farm och mönstrade papper från Pink Paislee funkar rätt bra, eller hur? :-)



De vita blommorna från Prima finns i Brunkullans shop, likaså Pink Paislee-papper och Miss Anya-stämplarna. Motivet är färglagt med alkoholbaserade tuschpennor (typ Promarkers).

Idag är det regnigt och trist här i Åkersberga, så jag ska med GOTT samvete pyssla en massa ikväll! :-D

Ha det gott!
/ Jeanette

Fjärilsfeber

En av de nya stämplarna från Inkido innehåller fjärilar på en gammaldags kalender. Jag har gjort några olika försök med den och här kommer mitt första. Fjärilarna och bakgrunden är färglagda med distresser. Fjärilarna har fått lite Stickles på vingarna för att glittra lite och en ganska mörk skugga på ena sidan för att de ska se ut som att de flyger lite ovanför papperet.



Basig greys "Bling it on" blev snygg nere i hörnet. Det är en ny kombination av bling och rub-on som är färgmatchade.  I övrigt är det blommor från Prima, mönsterpapper från K& Co och en Chrystal brad i mitten på den vita blomman.
Har ni haft tid att pyssla i den underbara sommarvärmen?
Jag gjorde det igår.... ;-)
~: kram Anna :~

RSS 2.0