Dubbel-Yapples

Yapples är en av mina absoluta favoriter bland Doodle Factory-stämplarna. Han kommer från mitt första DF-set Creatures I och är i mitt tycke helt oemotståndlig och omöjlig att tröttna på så jag tänkte varför inte trycka in 2 st på ett kort?Faktiskt så hade jag dessa 2 Yapples färglagda och klara så jag snodde ihop det här enkla kortet på rekordtid nu när jag kom hem från jobbet. Det var lite kul som oväxling för jag sitter ofta länge, länge med varje kort.

Förutom favorit-Yapples så har jag använt Bazzill cardstock, mönsterpapper från Graphic 45 och 3ndyPapir och Prima alphabet stickers. Symaskinen fick vara med på ett hörn också, det går i perioder för mig och just nu tycker jag det är riktigt kul.

Imorgon börjar juni och då är det sommar tycker jag, hoppas vädergudarna tycker det också!

=o) Muffin

Mera grunge á la Tettiz

Lite Grunge Collection-inspiration så här på kvällskvisten - en altrad anteckningsbok med bling, blommor och bokstäver från Prima, Graphic45-papper + stämplar från Stempelgledes Grunge Collection såklart!


...och så ett lite enklare grattiskort - Grunge Collection-stämplar, wellpapp och Primabokstäver. Stämplat har jag gjort med Distress Ink pads Scattered Straw och Antique Linen.


Ha en fortsatt skön söndagskväll!

Pysselhälsningar,
Jeanette - Tettiz

Grunge Collection by Lillpiga

Jag fullkomligt frossar i Stempelgledes ursnygga kollektion Grunge. Den är underbar!! Här har jag gjort ett Mors Dags-kort med flera stämplar ur den serien och använt papper ur Pink Pailsee's Queen Bee. Jag tycker ni ska bege er till shoppen och köpa på er lite av de grymt användbara stämplarna och kanske förbeställa de som inte finns inne, ni har 10% på det! :)  Ha en underbar helg!

Malin ~ Lillpiga

Maskat kort med Grunge collection

Häromkvällen provade jag att maska för att få fram det motivet jag ville ha. Tekniken är enkel och går ut på att man stämplar sitt första motiv (i mitt fall ramen) på pappret man vill använda. Sen stämplar man samma motiv på en post-it-lapp och klipper ut det innanför ramen. Lägg post-it-lappen över ditt stämplade motiv och stämpla därefter det som ska vara inne i ramen. Voilà! Sen kan man färglägga som vanligt. 
Här är det underbara Grunge collection från Stempelglede i kombination med en stämpel ur gömmorna. Jag har även använt kanterna från härliga vackra Grunge collection. De mönstrade papperen är från 3ndy papir och har verkligen fina detaljer. Fjärilarna är gjorda med en stans från Martha Stewart.Jag har blingat ramen med lite glitterlim, det blir lite mer effektfullt.

Ni har väl inte missat att Stempelglede finns att beställa/förbeställa med 10% rabatt??
Och missa för allt i världen inte vår schlageryra med 35 % rabatt! ;-) 

På återseende! 
Anna

 

Stempelglede-yra!

Den här veckan har Brunkullan ett sådant smaskigt erbjudande att det inte går att motstå! Underbara stämplar från Stempelglede säljs för 10% och de som inte finns hemma går att förbeställa, är det inte super så säg!? På mitt Mors Dags-kort så har jag använt mig av några stämplar från Grunge Collection. Precis som Kattta redan sagt så är två av blommorna perfekta till retrostansarna som Brunkullan har i sin butik.

Dessutom har jag nyttjat Pink Paislee's Hony Bee från underbara serien Queen Bee samt Lily Pad Cardstock. Blad och bling finns också i butiken såklart!


   

Se så där, ett Mors Dags-kort, helt översållat av stämplar och med ljuvliga papper! In med er i shoppen och handla på er de ljuvligaste stämplarna på den här sidan universum!

Malin ~  Lillpiga

Pågående Grungeprojekt

Jag fick nyligen äran att leka med underbara G45s serie "on the boardwalk". Härliga orangea och turkosblå färger, mina favoriter just nu.

Snabbt påbörjade jag ett sommaralbum, som jag ämnar fylla med foton och minnen när sommaren är över.
Jag är inte helt färdig med grundjobbet, håller på att dekorera med Stempelgledes Grungecollection. Övriga dekorationer får vänta till hösten när jag ska fylla albumet.

Eftersom det är Stempelglede vecka hos oss just nu, tänkte jag passa på att visa albumet ändå.1.   2.   3.  

4.   5.  6.  

7.  8.  9.  

10.  11.  12.

13.


Bild 1:  Framsidan. Jag har valt att göra en enkel design eftersom pappret är så färglatt och detaljrikt i sig. Gillade bilden med karlarna i baddräkter :) , så de fick stå i fokus. Titel är skrivet med Prima stickers

Bild 2: Stansade hål i en vanlig dvdförvaringsficka. Däri ligger en lista med preleminär sommarplanering. Tanken är att jag sedan kan se hur sommaren blev och jämföra med vad vi tänkt oss innan. Typisk sak som kan vara rolig att titta på om tio år eller så. Etiketten i Craftpapper som sitter på plastfickan kommer från ett ark med förstansade etikettklistermärken, perfekt till en sådanhär sak.

Bild 4 - 6: Här och där har jag klämt in fler små dvdplastfickor. Dessa ska jag fylla med mini layouter, eller kanske sparade biljetter eller annat småkrafs.

Bild 8 -9: Orange cardstock som fått sig lite färgkladd och vit embossad stämpel från Grungecollection.

Bild 10 - 11: Fickor är bra att ha!

Bild 12- 13: ett mål under sommaren är att arbeta mycket i trädgården, har massor med planer. Avslutade albumet med ett eget trädgårdskapitel. Vänstra sidan är Fotokartong som jag stämplat med Distress Ink och en superfin swirl från Grungecollection, samt hörnstämpel från samma ark.
Här satte jag även in en bunt med anteckningspapper med tanken att notera vad jag gör och hur det blev i slutändan.

Övrigt material jag använt är några turkosa och orange mönsterpapper från Scribble Scrabble , Sequin center från Prima, Bazzill, Distress Ink och lite akrylfärg samt vit penna.

Nu ska jag fortsätta att stämpla hej vilt, och dutta med Distress Ink i mitt album.
Kanse får ni se det färdiga resultatet i höst :)

Trevlig kväll!
/ Kattta


Ett litet blomstertips

Stempelglede har helt fantastiska stämplar, men min storfavorit är Grungecollection.
Jag använder stämplarna på det arket till allt.  Layouter, kort, askar, tags, etiketter på burkar, ljus och en massa annat.

En sak jag gillar med Grungecollection är blomstämplarna som passar utmärkt att stansa ut med EK´s Retro punchar.
Jag råkar veta, att i den fysiska butiken, finns det finns några exemplar av retropunchen kvar i passande storlek för den större blomman. Samma storlek som jag använt här.

Jag har ett litet smakprov , inget världsomvälvande, men något litet som visar hur det kan se ut.Blomman i mitten är stämplad med Distress Ink och sedan utstansad med en Retropunch, har även chalkat kanterna med samma dyna som jag stämplade med för att ge blomman lite mer liv.

De snygga krackelerade bokstäverna är stansade i vanlig bazill och sedan täckta med crackle lack.

Grungecollection  tillsammans med Distress Ink ger oanade möjligheter, det går att göra vad som helst.
Möjligen inte rosta bröd...


Hoppas ni får en fantastiskt Tisdag!
/ Kattta


Spring Botanicals

Här har jag gjort ett litet avlångt kort med den underbara videkvisten från arket "Spring Botanicals".Mönsterpapper: Pink Paislee, Stickers från October Afternoon och sedan har jag lagt till lite spets, band och pärlor. Stämpeln är färglagd med Distresser.

Ha en trevlig kväll!

/Sara

Mors dag med Doodle Factory?

Jadå, det går så bra så! Lille Rupert har här tagit med sig en blomma för att önska mor en riktigt bra dag:


Mörkbrun cardstock från Bazzill, mönstrat papper från BoBunny, spets, ljuvliga rosor från Prima, några metallfärgade brads, utstansade löv och några alfabetsstickers.
Söta lille Rupert finns med på arket "Creatures" från Doodle Factory - ett ark som nu kan förbeställas hos Brunkullan. Är du nyfiken kan du läsa mer här. Du kan självklart också köpa dessa underbara stämplar en och en, om du så önskar.

Dessutom vill Yoris, den söta björnen önska grattis tillsammans med vit cardstock, glimmer mist, crackle paint, glossy accent, wellpapp och alfastickers:Passa på att beställa nu när det är 10% på alla stämplar från Doodle Factory!

Ha det gott!
/ Jeanette - Tettiz

Vårigt babykort

Tänkte passa på att visa en Doodle Factory-stämpel som funnits något längre också nu när vi har DF-vecka, baby Izzy kommer från "Oh, Baby" som ni kan förbeställa här.Textstämpeln kommer från "Swedish Sentiments" som ni kan förbeställa här. En liten detaljbild:Förutom stämplarna har jag använt Bazzill cardstock, mönsterpapper från 3ndyPapir, cherry blossomPrima E-line flowers, blad från Magnolia, tags, Pearl Maker, knappar från Fancy Pants och ett eget sidenband.

Ha en härlig lördagkväll!

=o) Muffin

You are special

Doodle Factory-frossan fortsätter hela helgen, visst är det härligt? Här ska ni få träfffa Flob, som är en av mina absoluta favoriter från Creatures II, han är så glad och söt och mycket användbar:...och en liten närbild...När man köper hela Creatures II följer det med några textstämplar, detta är en av dem. Utöver stämplarna har jag använt Bazzill cardstock, mönsterpapper från Lily Bee Design "Hello Sunshine", organzaband, Crushed Velvet Brad från Pebbles Inc., embossingpulver och en egen knapp och lite floss.

Passa nu på att fynda Doodle Factory när ni har chansen, ni vet väl att ni kan förbeställa också?

=o) Muffin

Mera Doodle factory!

Här har jag gjort ett kort helt utan dekorationer. Det är bara det mönstrade pappret som gör bilden. Och den härliga Bink förstås, som är taxichaufför i sin gula cab. "Skylten" är med i mönstret på det röda papperet och fylld med 3d-lack. Samtliga mönstrade papper är från 3ndy papir. Ramen är i ritad med tunn brun penna helt för hand.Skicka in era egna kort och få chansen att vinna 50 kr att handla för! maila kortet till brunkullan@gmail.com .

Au revoir!
Anna


Notice!

Jag har gjort ett kort med Doodle Factorys härliga små fåglar! De är mycket användbara och just här får de vara symboler för en liten "kom-ihåg".
Papperen är nya underbara 3ndy papir med krispigt grönt och mulligt rött, samt lite mormors gammaldagsa ljusblått. De kan verkligen rekommenderas! Ramen är urklippt ur ett av papperen och sprayad med Shimmerz.
Runt det yttersta mönstrade papperet har jag monterat ett band med öglor, det blev en riktigt snygg effekt! Fåglarna har fått ett lager av 3d-lack på hela kroppen.

 

Hoppa nu in i shopen och fynda och glöm inte att skicka in era egna DF-alster till brunkullan@gmail.com så ni kan få ett presentkort på 50 kr att nyttja i butiken!

På återseende!
Anna

Solstråle

Härom veckan gjorde jag på beställning, en ask fylld med ett antal kort.

Asken var en gåva till en dam som fyllde 80 år. Min spontana reaktion var att göra söta och romantiska kort, typiskt sådana som jag märkt att damer i ungefär den åldern föredrar. Men så tänkte jag efter, damen ska ju skicka korten till andra, så jag passade på att göra ett så brett utbud som möjligt.

SJÄLVKLART slank det med en Creature från Doodlefactory! :)Här är det "Unger" som är på ett strålande humör.

Pappren är hur gamla som helst och hittades längst ned i spillbitslådan.
Men kolla in i shopen på Lily Bee, October Afternoon & Pink Paislees nya papper, massor med finfina sommarsoliga papper.

Ha en fantastisk torsdag!

/ Kattta

Bokmärken

En liten bonus med att jag missat att fota det utlovade bokmärket var att jag hann göra färdigt ett till, dvs nu kan jag visa er två bokmärken i stället:Låt mig presentera dessa små gullgrisar närmare, det här är Clowd:...och det här är Zed:Kan ni välja vem som är sötast......? Jag kan INTE! :)

Pyssliga och somriga hälsningar från

=o) Muffin

Mera Doodle Factory-frossa!

Gissa tre gånger om detta är en kampanj som tilltalar mig??! Doodle Factory rockar verkligen och idag tänkte jag visa en stämpel från den senaste kollektionen; Creaturs II, här kommer Spinkle:Hur söt får man bli? Här kommer hela kortet:Förutom den ljuvliga stämpeln som ni nu alltså kan köpa till bra pris så har jag använt mönsterpapper från Lily Bee Designs kollektion Hello Sunshine, Bazzill Cardstock (förstås), Alpha Stickers från Prima, organzaband, Retro Flower Punch och några egna brads och lite floss.

Tanken var att jag skulle visa ett bokmärke också men jag hade visst glömt att fota det.... Löser det lite senare idag så kan jag visa det då!

Hoppa nu in i shopen och fynda och glöm inte att skicka in era egna DF-alster till brunkullan@gmail.com så ni kan få ett presentkort på 50 kr att nyttja i butiken!

Saknar dig

Det är så roligt, och nästan gör sig självt, att göra glada eller halvtokiga kort med dessa underbara stämplar.

Därför bestämde jag mig för att göra ett ledset eller åtminstonde inte sprudlande glatt kort. När jag ändå höll på passade jag på att utmana mig själv till ett lite romantiskt (så inte jag i vanliga fall) stil med oromantiska färger.

Såhär blev resultatet:Jag har använt "Gumbo" från Creatures II, samt textstämpel från arket "Swedish Sentiments".
Mönsterpappren kommer från Pink Paislees nya serie "Queen bee". Det svartvita bakom texten är en av PinkPaislees nya "Artisan tape".


Nu ska jag fortsätta frossa i Doodlefactory :)


Ha det gott!

/ Kattta


Flaskhållare till fest!

En hållare att sätta på vinflaskan när man är bortbjuden på fest!

Stämpel: DoodleFactory - Creatures - "Twinx"
Mönsterpapper från Collage Press, övrigt - bommor från Prima, sultan centers samt silvriga rubbons.
Jag har färglagt med promarker och lite MCP.

Trevlig kväll!

/Sara 

Mera Frozey.............Bad hairday!Här kommer ytterligare ett kort med stämpeln Frozey......passar bra idag då regnet står i backen. (Färglagt med promarker).

/sara

Hurra!

Här är ett litet grattis kort med de underbara papperen från October Afternoon.Mönsterpapper: October Afternoon - Ice Cream, Great Find. Stickers - Trift shop
Stämpel: Inkido - Hurra.
Övrigt: Blommor i blandade färger och 3D-lack på bokstäverna så klart (syns lite dåligt på bilden)!

Ha en fortsatt trevlig Kristi himmelsfärds dag!

/Sara

Ett liiiitet grattiskort

Eftersom jag blev så kär i de fina mönsterpapprena från Scribble Scrabble - Nana's Trunk - så försökte jag göra så mycket jag kunde med dem. Här är ett litet grattiskort i kraft cardstock med mönstrat papper, två kallor ihopbundna med band och toppade med en ticket från Making Memories. Jag älskar tickets - man kan skriva sina egna hälsningar, skrynkla dem, färga in dem, stämpla på dem - göra lite vad man vill med dem så att det passar det man pysslar ihop.Ha en fortsatt härlig vår - mer sol åt folket!!

/ Jeanette - Tettiz

Ni har väl inte glömt..?

... att Mors dag närmar sig??
Om du inte brukar ge en present kanske lilla mor skulle bli glad av ett fint kort?

Jag har provat att göra ett kort med de nya härliga papperen från 3ndy Papir som heter Secret garden. Stämpeln är rolig och söt och det är en hel del att färglägga; våga prova In2Stamps! De är definitivt annorlunda.


Färgerna är mycket mer knalliga än jag har fått till vid den här fotograferingen; egentligen är det knallrött och äppelgrönt.
Jag har provat en ny glitterspray på blomman, Shimmerz. Den blir jättefin och man får lite olika resultat beroende på hur mycket man sprayar på. Antingen blir det en svag färg och lite prickigt (och glittrande), eller om man sprayar på mer blir färgen mer heltäckande och ändå glittrig. DEn här tror jag att man kan ha mycket användning för!
Texten är gjord med Primas Alpha sticker i Strawberry kiss. Det smala lövet är Magnolias design.

Glöm inte bort lilla mor!
Anna

Skissbok

Är ni som jag som älskar skisser? Jag både gillar att leta rätt på inspirerande skisser på internet och att göra egna skisser. Min första skissbok (som jag bundit ihop med min BIA) är nästan full, så jag var tvungen att göra en till skissbok med de underbara papprena från Scribble Scrabble - Nana's Trunk:En enkel bok med mönstrat papper, wellpappa, utstansade bokstäver med QK Garden och små alfastickers. Bingo! - som vi brukar säga när vi pysslar tillsammans (jag och mina goa pysselvänner) och vi gjort något klart.

För att vara riktigt snäll så kan jag också bjussa på en skiss - kanske blir ni lite inspirerade? Lämna gärna en länk till ditt alster här i bloggen så jag får se!


Just denna skissen tror jag har varit med på en av Brunkullans scrapträffar, om jag inte minns helt fel - men ni som inte har haft den turen att få vara med där får något nytt att bita i. ;-)

Ha det gott, alla pysslingar!
/ Jeanette - Tettiz

Konfirmationskort

Det har varit mycket ett tag och det var länge sedan jag lade ut något här på Brunis-bloggen. Nu har jag äntligen fått ihop ett kort av mina fina godsaker som kom för någon vecka sedan. Det blev ett konfirmationskort som en vän till mig ska ge till en annan väns son på lördag. Jag ringde och frågade om det måste vara ett "ordentligt" konfirmationskort eller om man fick ha en riktigt tokig figur på - det fick man...:) Tur det eftersom jag hade spetsat in mig på underbara Goonter:Visst är han helt ljuvlig? Här kommer kortet i sin helhet:Såg nu när jag laddade upp bilden att något rött bös (uttalas på göteborska, det förstår ni, va?) hamnat på dymoremsan uppe till höger men nu orkar jag inte fota igen så ni får tänka bort det!

Har använt:
Vit Bazzill, Lily Bee Design - Hello Sunshine - Fly a kite, Lily Bee Design - Hello Sunshine - Blueberry Pie (båda sidorna), Doodle Factory - Creatures II - Goonter, Pearl Maker, Collage Press - Joyride - Alphabet Stickers, Band - Picot - röd, Inkido - Enkelwell - Brun och en egen liten dymoremsa.

Pyssla på!

=o) Muffin

En god bok i solen?

Nu när solens strålar börjar värma mer och mer är det inte så dumt att göra sig en kopp te och gå ut och sätta sig i solen med en god bok och bara njuuuuta. Kanske en spännande deckare, en snaskig kärleksroman eller en läskig thriller? Det spelar ingen roll vilken genre du läser - ett bokmärke behöver man alltid, speciellt en småbarnsförälder som jag. Att kunna sträckläsa en bok är numera ett minne blott! ;-)Jag har använt kraftpapper, mönstrat papper från Scribble Scrabble, guula härliga skelettlöv, ticket från Making Memories, minirosor och en turkos kalla, bling samt stämplar som min husgud Tim Holtz designat.

Hoppas nu att maj blir en solig månad med många mysiga stunder utomhus!

Pyssliga hälsningar,
Jeanette - Tettiz

RSS 2.0