Filmtema

Nu är det höst och mörkret börjar falla tidigt på kvällarna och visst är det den tid på året då det känns extra härligt och mysigt att tända några ljus, krypa ner under en filt och se på en härlig filmrulle?!

Denna månads tema är med andra ord FILM som vi utmanat våra kära DT-medlemmar med, och här är filmerna som de fått att inspireras av:

image75

Susanne är först ut att presentera sina alster och Susanne har fått inspireras av filmen "Min bäste väns bröllop" med Julia Roberts i huvudrollen. Filmen handlar om Julianne som blir svartsjuk när hennes bäste vän Michael ska gifta sig. Hon åker till bröllopet för att försöka stoppa det, men bröllop blir det - frågan är bara vem Michael väljer?!

Sedan som nummer två ut att dela med sig av sitt skapande är Mahlin. Och Mahlin har fått dregla över Brad Pitt i filmen "Höstlegender"! En favoritfilm som innehåller allt som en "riktig" film ska göra: kärlek, drama och sorg - ett kostymdrama som utspelar sig i storslagna vyer. Filmens handling: överste Ludlow uppfostrar sina tre söner ensam. De tre är oskiljaktiga, ända tills Susannah kommer in i familjen...

Tredje kvinna att inspirera oss i massor är Anna. Anna har fått sätta tänderna i en av filmhistoriens största klassiker - "Borta med vinden". En film som är inspelad redan 1939 men som håller lika bra än idag! Filmen kanske inte behöver någon närmare presentation men den skildrar livet i den amerikanska södern och berättar historien om en bortskämd flicka som överlever det amerikanska inbördeskriget, men samtidigt förlorar den man hon älskar.

Imorgon lägger Susanne ut sina fantastiska skapelser här i bloggen så håll utkik!

Hälsningar
Sara & Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0